Timberland, Kengät

2 osumaa

Kulttuuri-ilmiö ja kumppani vuorille

Keskittyen kestävään nahkaan ja vedenkestäviin saappaisiin, Timberland löi itsensä läpi sekä muotialalla että aktiiviharrastajien keskuudessa. Merkin legendaariset Yellow boot -jalkineet on nähty sekä hip hop-artistien jaloissa että metsien ja vuorten keskellä. Bostonista lähtöisin oleva Timberland on enemmän tai vähemmän valloittanut koko maailman.

Abington who?

Kaikki alkoi Bostinissa 98 vuotta sitten. Silloin, 1918, Nathan Swartz päätti alkaa valmistaa kenkiä. Yrityksen nimi oli Abington Shoe Company ja näin oli aina vuoteen 1973 asti, kunnes läpimurto tuli – kengän muodossa.

Ei kuitenkaan minkä tahansa kengän. Niitä kutsuttiin nimellä ”Timberland”, mutta myöhemmin jalkineet alettiin tuntea nimellä ”The Yellow boot”. Ensimmäisen nimen aikana kengästä tuli niin suosittu, että yrityksen nimi päätettiin vaihtaa, ja nykyään kaikki tuntevat Timberlandin ikoniset, keltaiset nahkakengät.

Kengistä teki edelläkävijät niiden vedenkestävyys. Oli olemassa vain muutamia kenkiä, jotka todella olivat vesitiiviit, mutta Timberland onnistui yhdistämään nupukkinahan ja vankan kumipohjan loistavalla käsityöllä. Tuloksesta tuli klassikko.

Harva aavisti, että kengistä tulisivat niin suositut arkikäytössä. Niitä ei oltu suunniteltu muodikkaiksi, vaan työtä tekeville miehille tai naisille. Saappaan ulkonäkö ja suunnittelu tähtää vedenpitävyyteen ja säänkestävyyteen – ei musiikkivideoihin roikkuvien farkkujen kanssa – mutta niin vain tapahtui.

Läpimurrosta kiitos hiphopille

USA:ssa kengästä tuli popkulttuuri-ilmiö rap-artistien, kuten Nas, Wu-Tang Clan ja The Notorius B.I.G, vuoksi. Kengät näkyivät live-esiintymisissä, mutta useimmiten sen ajan Youtubessa: musiikkivideoilla. 1990-luvulla musiikkivideot muokkasivat trendejä, ja artistien myötä Timberlandin kengät tavoittivat uuden yleisön: urbaanin nuorison.

Menestys kirjavan popkulttuurin parissa jatkui Seinfeldin kanssa. Suositussa komediasarjassa yksi hahmoista, George Costanza, päättää ostaa Timberlandit. Kengät esiintyivät myös muissa suosituissa sarjoissa kuten Bel-airin Prinssissä.

1990-luvun loppua kohden kenkien suosio hiipui. Hiphop-tähdet kuten Jay Z ja Kanye West loivat uuden muodin hyvin istuvilla vaatteilla ja Nike-kengillä. Bostonilaisille kengille ei enää ollut tilaa. Tänä päivänä kenkiä ei näy jatkuvasti hiphop-artistien jalassa, mutta artisteja kuten Rihanna, Drake ja ASAP Rocky on nähty Timberlandit jalassa.

Yksi loppuu, toinen alkaa

Vaikka suosio hiipui, ei se tarkoittanut loppua merkille. Timberland on tänä päivänä edelleen yksi maailman suurimmista kenkämerkeistä, ja usein ensimmäinen valinta, jos halutaan yhdistää ilmeikäs tyyli ja monipuolinen käytettävyys. Timberland-kengät sopivat kaikkiin säihin ja moniin eri tilanteisiin. Niitä voi käyttää yhtä hyvin kivisellä mäntymetsän polulla kuin asfaltilla meluisassa suurkaupungissa.

Timberland-kengät netistä Footwaylta

Timberland on Footwayn suosikkimerkkien joukossa, ja vaikka klassista Yellow boot -kenkää on vaikea voittaa, meiltä lyödät myös muita malleja: chelsea-nilkkurit, korkeat saappaat, vaelluskengät, sandaalit ja monet muut. Olemme keränneet yli 400-paria sivuillemme – käy kurkkaamassa, ehkä löydät jotain jännittävää!

Sivu 1 / 1

2 osumaa
Täällä surffatessasi hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisääOK