Pitkävartiset kumisaappaat

234 osumaa

Etsitkö reiluja kumisaappaita? Siinä tapauksessa pysähdy tässä. Olemme keränneet tähän korkeita kumisaappaitamme, jotka on tehty pidettäväksi vapaa-ajalla, kävelyllä, metsästyksessä, puutarhatöissä tai yksinkertaisesti jalkojen kuivana pitämiseen.

Parilla kunnollisia kumisaappaita vältyt vedeltä ja lialta, riippumatta siitä ulkoiletko ja metsästätkö tai menetkö kävelylle. Kumisaappaista on tullut muodikkaammat ja ne ovat saaneet enemmän arvostusta - mikä meidän mielestämme on tietenkin tosi mukavaa. Kumisaappaita ei valmisteta ihan silmänräpäyksessä, vaan se vie aikaa ja vaatii taitoa - ero kestävän nahkasaapasparin tekemiseen ei ole niin suuri kuin luulisi.

Valmistetaan käsin

Luonnonkumiset kumisaappaat tehdään käsin, muun muassa ruotsalaisen valmistajan Tretornin tapauksessa on niin. Aivan kuten muidenkin saappaiden valmistuksessa, työ aloitetaan sisäpuolelta ja työskennellään ulospäin lestin ympärillä. Kun saappaat tehdään luonnollisesta kumista, voi saappaassa olla jopa 70 erilaista osaa. Eräässä haastattelussa Sydvedissä kertoo Glenn Ekstrand, Tretornin tuotepäällikkö, että kumisaappaat valmistetaan todellakin samalla tavalla kuin vuonna 1950, vaikka kumiseosta on muutettu. Valmistus kestää jopa 2,5 tuntia. Nykyään käytetään melkein aina synteettistä kumia, joka valmistetaan öljystä eikä luonnonkumista enää valmisteta lainkaan saappaita.

Muistettavaa

Voidaksesi viihtyä mahdollisimman hyvin uusissa kumisaappaissasi, olemme keränneet muutamia vihjeitä sinulle. Muista, että kumisaappaan pitää olla joustava etuosasta. Kun painat jalkaa saappassa, sen pitää tuntua hieman tiukalta, muuten saapas on liian suuri. Kun olet saanut jalan sisään, saappaan pitää toki tuntua hieman isommalta - ja muista, että älä ota yhtä kokoa suurempaa, kuin normaalisti käytät saadaksesi sukille tilaa. Melkein kaikki kumisaappaat valmistetaan juuri sukkia ajatellen.

Jos työskentelet ja puuhailet puutarhassa, varo mutaa. Se nimittäin kuivattaa kumia, ja voi aiheuttaa saappaisiin halkeamia. Huuhtele siksi aina saappaasi, kun olet ollut niillä mudassa. Kun olet huuhtonut ne, älä lämmitä niitä lämpöpatterin päällä tai kuivauskaapissa - kumisaappaat eivät ainoastaan hyljeksi vettä, ne eivät myöskään viihdy lämmössä, sillä silloin ne kuivuvat pilalle. Ole myös huolellinen kumisaappaiden käytössä. Aivan kuten muutkin kenkätyypit sopivat tietyt saappaat parhaiten tiettyihin tarkoituksiin. Pari, joka on tehty vaellukseen, ei ehkä sovi puutarhanhoitoon ja päinvastoin. Kumisaappailla ja kumisaappailla on nimittäin eroja.

Huolimatta siitä, mitä etsit, toivomme, että löydät ne meiltä!

CHORE
MUUTAMA JÄLJELLÄ
MUUTAMA JÄLJELLÄ
Sivu 1 / 4

234 osumaa
Täällä surffatessasi hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisääOK