Kengät Netistä

156 osumaa

Hunter – perinteikkäät ja trendikkäät

Hunter on moderni yritys, jonka juuret ja perinteet kantavat kauas historiaan. Merkki perustettiin skottilaisessa Edinburghissa 1856, jonne rakennettiin myös ensimmäinen tehdas. Hunter on vuosien varrella kehittynyt legendaariseksi ja pidetyksi merkiksi, jonka tyylikkäät ja mukavat saappaat tunnetaan.

Paikallisesta skottilaisesta yrityksestä on kasvanut kansainvälinen valmistaja, jolla on laaja tuotevalikoima. Hunterista on tullut symboli brittiläiselle maaseutuelämälle, ja tyylikkkään designin ansiosta kenkiä voi käyttää yhtä hyvin kaupungissa kuin maallakin. Tänä päivänä saappaita käyttää niin Britannian kuningasperhe kuin Hollywood-julkkikset. Valikoima sisältää klassikoita, kuten kaikista suosituimman mallin ”Original Wellington”, jonka valmistus aloitettiin jo 1955. Hunterista on tullut yksi aikamme muodin must have -tuotteista.

Kumisaappaiden joukossa isoin

Niitä on muutama tässä maailmassa. Niitä merkkejä, jotka määrittävät tyylin tai tuotteen. Skottilainen Hunter on yksi niistä. Hunter-saappaiden käyttäminen kertoo jotain sinusta ja tyylistäsi. Hunter on selvä argumentti siitä, että et tyydy vähempään.

Hunterin tapauksessa kyse ei ole vain juurista, vaikka ne juontavatkin pitkälle historiaan. Kyse on mukavuudesta yhdistettynä tyyliin. Kestävät saappaat pitävät lupauksensa: ne pitävät jalkasi kuivina ja lämpiminä sateisilla kävelyillä, metsästäessä tai ulkoharrastuksissa. Saappaat tehtiin metsää varten – ja siellä niitä voi edelleenkin käyttää – mutta Hunter on löytänyt paikkansa muotieliitin kaapeista. Ne sopivat tiheikköihin ja neulasten joukkoon, mutta nykyään ne ovat aivan yhtä yleiset jalkakäytävällä, kaupoissa ja kahviloissa.

Trendi on hiipinyt esiin. 2010-luvun alussa ne ilmeistyivät yhtäkkiä kaikkialle. Maineikkaat muotilehdet kuten Glamour, Shape, InStyle, Vanity Fair ja monet muut kirjoittivat saappaista, ja Kate Moss nähtiin usein niissä – viuh vain, Hunterin nimi nousi kaikkien huulille.

Ensimmäinen maailmansota antoi potkua tuotannolle

Kuten sanottua, Hunterin tarina alkaa 1800-luvun puolivälistä, mutta tuotanto lähti käyntiin toden teolla vasta ensimmäisen maailmansodan aikana – tosin ikävästä syystä: sotilaat juoksuhaudoissa tarvitsivat vahvat saappaat pitämään jalat kuivina ja lämpiminä. Sodan aikana valmistettiin yli miljoona saapasta, ja tehtaassa hyörittiin kellon ympäri. Hunter toimitti saappaita sotilaille myös toisen maailmansodan aikana.

Noin 10 vuotta toisen maailmansodan jälkeen tulivat nyt ikoneiksi muodostuneet Original Green Wellington -saappaat, Hunterin parhaiten tunnetut jalkineet.

Persoonallista jälkeä väreillä

Tänä päivänä Hunterit ovat trendikkäät, luultavasti klassisen ulkonäkönsä vuoksi. Saappaiden muotoilua on muutettu vain vähän, mutta ne ovat silti onnistuneet pitämään suosikkiasemansa. Yksi asia muutettiin hiljattain: nykyään saappaita saa monessa kauniissa värissä, esimerkiksi sinisenä, vaaleanpunaisena, punaisena ja keltaisena. Uudet värit tuovat klassisiin Hunter-saappaisiin modernin jujun.

Footwaylta löydät yli 130 paria Hunter-saappaita, monissa eri väreissä ja eri pituisilla varsilla. Hemmottele itseäsi klassikoilla ja anna sateen ropista.

MUUTAMA JÄLJELLÄ
Sivu 1 / 3

156 osumaa
Täällä surffatessasi hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisääOK