Nike, Kengät

8 osumaa

Suurin, kaunein ja paras

Nike perustettiin vuonna 1964 Blue Ribbon Sportsin alle ja siitä tuli Nike vuonna 1971. Nimi on peräisin kreikkalaiselta jumalattarelta Nikeltä ja yritys on kasvanut yhdeksi maailman suurimmista kenkien ja urheiluvaatteiden tuottajista.

Urheilu- ja populaarikulttuuria

Tänä päivänä Nike valmistaa urheilukenkiä, vapaa-ajankenkiä, juoksukenkiä, golfkenkiä, koripallokenkiä ja monien muiden lajien kenkiä. Harva kenkienvalmistaja ja urheilumerkki on kokenut samanlaisen läpimurron ja kyennyt vaikuttamaan maailmaan yhtä paljon kuin Nike. He ovat näkyneet maailman parhaiden urheilijoiden päällä useissa lajeissa, elokuvissa, musiikissa ja lukuisissa muissa populaarikulttuurin teoksissa. Mainitse Air Jordan ja kaikki tietävät mistä puhut. Luultavasti useampi tuntee kengät kuin koripallopelaaja Michael Jordanin.

Monta tietä menestykseen

Nike on tullut tunnetuksi innovaatioistaan, trendien luomisestaan ja tuotemerkkituntemuksesta. Lähes pettämättömästi he kertovat asiakkailleen, mitä asiakas tarvitsee, jo ennen kuin he haluavat sitä. Näin he ovat rakentaneet asemansa hallitsevana urheiluvaatteiden ja –kenkien jumalattarena. Kuuluisia urheilijoita, jotka käyttävät Nike-kenkiä ovat muun muassa Christiano Ronaldo, Mo Farah, Rory McIlroy, LeBron James ja monet muut. Historiallisista urheilijoista mainittakoon amerikkalainen juoksija Steve Prefontaine sekä koripalloilija Michael Jordan, joka on myös tehnyt yhteistyötä Niken kanssa.

Juoksu- ja koripallobuumi

Steve Prefontaine, jonka valmentaja Bill Bowerman oli mukana perustamassa Nikea, oli yksi henkilö 1970-luvulla alkaneeseen ja 80-luvulle asti jatkuneen juoksubuumin takana. Noin 25 miljoonaa amerikkalaista alkoi treenata juoksemista Steve Prefontainen ja muiden amerikkalaisten juoksijoiden menestyksen seurauksena. Luultavasti suurin osa 25 miljoonasta amerikkalaisista juoksi jalassaan pari Nike-kenkiä. Michael Jordanin yhteistyö, joka johti huippusuosittuihin Air Jordan-kenkiin, johti yhteen Niken suurimmista myyntimenestyksistä koskaan. Joka toinen tyttö tai poika, nainen, mies tai lapsi halusi tepastella ympäriinsä jalassa pari uusia Jordaneita – ja niin se on yhä tänäkin päivänä.

Maaginen tyylinkohottaja

Et ehkä satsaa uraan koripallon peluussa, mutta tykkäät urheilla Niken kengissä? Me ymmärrämme sinua. Pari urheilullisia, siistejä ja tyylipuhtaita Nike-lenkkareita eivät jää huomaamatta ja ovat todellinen tyylinkohottaja. Nikessä on jotain maagista. Se on enemmän kuin merkki, se on enemmän kuin elämäntapa, enemmän kuin konsepti.

Tänä päivänä Nike-kengät tunnetaan kevyestä painostaan, innovatiivisesta designistaan ja monipuolisuudestaan. Katsopa heidän moderneja juoksukenkiään, kuten Nike Free, Nike Flyknit ja Nike Air Zoom. Pelkkä vilkaisu saa jalat vispaamaan ja sinut valtaa tunne, että haluat päästä juoksemaan lennokkaasti. Helpota oloasi ja valitse toivomasi kategoriat tästä ylhäältä ja etsi suosikki Niket Footwayltä.

Suosittu Niken kengät

Sivu 1 / 1

8 osumaa
Täällä surffatessasi hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisääOK