Kavat, Kengät

158 osumaa

Kavat on lasten paras ystävä. Heidän hyvännäköiset ja toimivat lasten kenkänsä ovat vieneet merkin pitkälle ja kengät sopivat täydellisesti seuraksi kaikille, lasten ne jalassa kokemille seikkailuille. Löydät myös naisten ja miestenkenkiä Kavatilta, etsi suosikkisi nyt!

Ajan hammas ei pure

Ruotsalainen Kavat perustettiin vuonna 1945 kun Ragnar ”Ragge” Karlsson, jonka tausta oli työssä C.A Jonssonin kenkätehtaalla pienessä Kumlan kaupungissa, Örebron ulkopuolella. Ragnar valmisti kenkiä kaikille – lapsille, naisille ja miehille – tosin ei koskaan omalla merkillä, vaan muille, jo tunnetuille merkeille. Kesti 30 vuotta ennen kuin ”Raggen” poika Bengt päätti perustaa tuotannon oman merkin alle ja sille annettiin perheen koiran nimi, Kavat. Nimellä on myös hiukan syvempikin merkitys: Kavat tarkoittaa nimittäin sisukasta tai rohkeaa ja siihen tiivistyy hyvin Kavatin arvot. Tänä päivänä, kun massakulutus on trendi, Kavat satsaa kestävään ja korkeaan laatuun. Pari Kavat-kenkiä ei anna ajan hampaan purra.

Kumlasta Bosniaan

Aluksi Kavat-kengät valmistettiin kotona Ruotsissa, aivan kuten lähes kaikki muukin tuotanto. Mutta 1990-luvulla Kumla otti vastaan useita pakolaisia Balkaninsodasta Bosniasta. Alkoi yhteistyö, joka huipentui Kavat-tehtaassa Travnikissa vuonna 2009. Kavat näki kaupungissa mahdollisuuksia, jotka sopivat täydellisesti: ammattitaitoa, alihankkijoita ja heitä houkutteli rakenne, joka mahdollisti tehokkaan kenkientuotannon.

Ympäristömerkittyjä kenkiä

Tänä päivänä ympäristöajattelu on enemmän pinnalla kuin koskaan ennen. Yhä useampien silmät avautuvat sille, kuinka maailmaamme vaikuttaa valtava tuotanto ja kulutus, joka on jatkuvasti käynnissä. Kavat ajattelee samalla tavalla ja vuonna 2008 markkinoille tuli heidän ensimmäinen kenkänsä, joka on tehty Euroopan unionin Eco-label ehtojen mukaan. Siten heidän suosituimmasta mallista Edbrosta tuli maailman ensimmäinen ympäristömerkitty lasten kenkä.

Sen ansiosta, että Kavat omistaa tehtaansa Travnikissa, on helpompaa kontrolloida koko tuotannon vaiheita – mikä osaltaan johtaa ympäristöystävällisempään tuotantoon. On tosin olemassa kenkiä, jotka tuotetaan muilla tuottajilla. Niissä tapauksissa Kavat vierailee tehtaissa ja tekee kontrolleja nähdäkseen, että ympäristöystävällinen tuotanto tapahtuu myös niissä. Muutamat harvat kengät tuotetaan vieläkin Ruotsissa! Se on upeaa ottaen huomioon, kuinka tavallista ulkomainen tuotanto on tänä päivänä.

Lasten kengät eivät ole tavallisia kenkiä

Kavat ei tuota vain lasten kenkiä, mutta on suurin sillä alalla, ja on olemassa joitakin tärkeitä asioita, joita pitää muistaa lasten kengistä puhuttaessa. Ensinnäkin sinun pitää muistaa, että pikkuisten jalat kasvavat erittäin nopeasti ja jos ostat kenkiä aivan pienimmille, pitää sinun pitää se mielessäsi. Toiseksi pienet jalat hikoilevat enemmän kuin meidän suuremmat versiot. Pidä huolta, että sukat soveltuvat siihen! Muista myös, että lapset rakastavat juosta (mitä nopeammin, sitä parempi) ja kun he juoksevat, tai kävelevät, heidän jalkansa liikkuvat edestakaisin noin viisi millimetriä. Ethän unohda sitä, kun on lasten kenkien ostamisen aika.

Lapset ovat tosiaan parhaita kenkien käyttäjiä uteliaisuuden ja seikkailuhalunsa ansiosta. He ottavat kenkänsä mukaan paikkoihin, mihin me aikuiset emme menisi – metsien, hiekan ja soran läpi kallioille ja korkealle puunlatvoihin. Footwayltä löytyy Kavatia naisille, lapsille ja miehille. Valitse vapaasti monien hienojen mallien joukosta.

Iggesund WP Blue
Voxna WP Black
ALE
Gimo Wp Blue
ALE
Gimo WP Black
Voxna WP Floral
ALE
Närke TX Blue
ALE
Broby Wp Blue
Halland WP Blue
ALE
Gimo WP Yellow
Halland Wp Pink
ALE
Vallby Blue
ALE
Idre WP Black
ALE
Gimo Wp Purple
ALE
Bomhus Ep Blue
Rio Tx Blue
ALE
Nynäs XC Pink
ALE
Torsby WP Lilac
ALE
Mellby Pink
ALE
Rio Tx Black
ALE
Sivu 1 / 3

158 osumaa
Täällä surffatessasi hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisääOK