Crocs, Kengät

280 osumaa

Vallankumouksellista teknologiaa

Amerikkalainen Crocs on valmistanut jo kulttiklassikon maineen saaneita ”foppatohveleita” vuodesta 2002 lähtien. Sandaalit valmistetaan Croslite™-materiaalista, joka perustuu Crocsin omaan vallankumoukselliseen teknologiaan – se antaa sekä sinulle että jaloillesi miellyttävän ja vapaan tunteen.

Vastustusta liukkaille pinnoille

Materiaalia käytettiin alun perin sen hyvän liu’un eston vuoksi: Crocseissa voit rauhassa kävellä vaikka veneessä ilman liukastumisvaaraa. Kengät lanseerattiinkin venemessuilla yrityksen alkuvaiheessa. Crocs on saanut sekä amerikkalaisen ergonomiyhdistyksen että amerikkalaisen pediatriayhdistyksen (American Podiatric Medical Association) sertifikaatit. Crocs-merkin perustajajäsen, varapuheenjohtaja Lyndon V Hansson III, toteaa, että kengät on erityisesti suunniteltu vähentämään jalkasärkyjä.

Foppatohvelit

Tämä Crocs-jalkineiden ominaisuus herätti jopa yhden maailman suurimman jääkiekkolegendan, Peter Forsbergin, kiinnostuksen. Kipeytyneiden kantapäidensä vuoksi Foppa viihtyi mainiosti tohvelit jalassa – niinkin hyvin, että hän halusi lanseerata jalkineet Ruotsissa. Kun Crocsit saapuivat Ruotsiin, ne jakoivat kansan kahtia – toiset inhosivat designia, kun taas toiset rakastivat sitä. Monet vaihtoivat klassiset puukengät Foppatohveleihin, jotkut käyttivät niitä jopa töissä. Muutamien vuosien jälkeen kopiot levisivät markkinoille kuin kulovalkea – nimitystä Foppatohvelit käytettiin myös muista samankaltaisista jalkineista, joissa ei käytetty Croslite™-materiaalia. Peter Forsberg lopetti yhteistyön vuonna 2010.

300 miljoonaa myyty

Crocs on menestynyt loistavasti myös ilman Peter Forsbergin vaikutusta, sekä Ruotsissa että ulkomailla. Vuonna 2014 myytiin 56 miljoonaa kenkäparia, ja kaiken kaikkiaan huimat 300 miljoonaa paria on myyty merkin perustamisesta lähtien. Nykyään jalkineita myydään yli 90:ssä maassa. Vaikuttava todiste siitä, että Crocsit viehättävät monia, ja että niiden ainutlaatuinen ja pehmeä materiaali miellyttää tavattoman määrän jalkoja ympäri maapalloa.

Uskalla kokeilla Crocseja!

Me Footwaylla uskomme jalkoja. Ne kuljettavat meitä eteenpäin elämässä, joten niistä on pidettävä huolta. Crocsit ovat hyvä tapa osoittaa jaloillesi niiden ansaitsemaa kunnioitusta. Jos kuulut niihin, jotka inhoavat designia – ota yksi tai useampi askel pois mukavuusalueeltasi ja kokeile mielipiteistäsi huolimatta. Kuka tietää, ehkä hurahdatkin Crocsien ainutlaatuiseen materiaaliin ja siihen ihanaan tunteeseen, jonka ne antavat jaloillesi? Ehkä tallustelet vielä iloisesti jonakin kauniina kesäpäivänä veneen kannella Foppatohveleissa – tai Foppa-kengissä: Crocs valmistaa nimittäin myös muitakin jalkineita, kuin perinteisiä sandaaleja. Footwaylta löydät aitojen Crocs-tohveleiden lisäksi myös saappaita, kenkiä, lastenkenkiä, sekä miesten ja naisten kenkiä. Löydä uudet suosikkisi tänään!

Bistro Black
Crocband Black
Crocband Navy
Crocband Pepper
ALE
Alice Work Black
Crocband White
ALE
Crocband Flip
Classic Pepper
Crocsband Flip
Classic Lemon
MUUTAMA JÄLJELLÄ
Classic Lilac
Classic Garnet
Sivu 1 / 5

280 osumaa
Täällä surffatessasi hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisääOK