Clarks Kengät Netistä

509 osumaa

Brittiläinen ikoni

Brittiläinen Clarks on eräänlainen ikoni. Valtavalla kenkävalikoimallaan, joista jotkin ovat jo klassisia suosikkeja, merkki on niittänyt menestystä koko maailmassa.

Turkispäällysteinen alku

Clarks perustettiin pienessä Streetin kaupungissa vuonna 1825. Cyrus Clark päätti yhdessä ystävänsä kanssa panostaa turkiksiin, villaan ja nahkaan. Muutamia vuosia myöhemmin hän alkoi valmistaa mattoja lampaannahasta ja otti myös nuoremman veljensä Jameksen mukaan seikkailuun. He aloittivat myös tohveleiden tuotannon ja ottivat samalla ensimmäisen askeleen kohti toimintaa, jossa he ovat tällä hetkellä suuria tekijöitä. 1800-luvun puolivälissä he osallistuivat ja voittivat kilpailun, jossa mittelöitiin parhaista kalosseista. Vuodet vierivät ja muutaman rankan vuoden jälkeen 1860-luvun alussa, Clarksista tuli Iso-Britannian ensimmäinen kenkienvalmistaja, joka koneellisti tuotannon, ja heistä tuli kenkäyrityksen lisäksi myös tekniikan pioneereja. Vuosikymmenet vaihtuivat ja 1990-luvulla Clarks saavutti valtavan menestyksen kansainvälisesti ja noin 10 vuotta myöhemmin viimeinen tehdas Iso-Britanniassa suljettiin ja tuotanto siirrettiin ulkomaille.

Suosittuja kenkiä

Clarksin kokoisella yrityksellä on valikoimassaan järjettömän monta mallia, mutta se ei tarkoita, etteikö jotkut erottuisi joukosta enemmän kuin toiset. Heidän ehdottomasti kuuluisin luomuksensa on nimeltään Desert Boot ja sen loi Nathan Clark 1950-luvulla. Hän oli toisen maailmansodan aikana armeijan palveluksessa Burmassa ja oli saanut veljeltä tehtäväkseen käyttää ”matkaansa” inspiraationlähteenä uudelle kenkämallille. The Clarks Desert Boot sai potkua menestyneistä mainoskampanjoista muun muassa Esquire-lehdessä. Toinen menestynyt Clarks-kenkä on Wallabee vuodelta 1967, joka yksinkertaisella designillaan ja paksulla kumipohjallaan houkutteli paljon ostajia. Sen serkku, Desert Trek, sai myös suosiota 1960-luvun loppua kohti.

Räppikengän synty

Vaikka Clarks ei ehkä heti näytä hip hop-artistien merkiltä, oli itse asiassa useita räppäreitä, jotka pukeutuivat Clarksin kenkiin, koska monet jamaikalaiset pukivat ne pukujensa kanssa. Reggae- ja hip-hop-tähdet Dillinger, Trinity, Little John ja monet muut lauloivat villisti Clarks-kengistä. Nykyajan kontekstista Clarks-kengät löytyvät myös Walter Whiten jaloista, joka on päähenkilö huippusuositussa tv-sarjassa Breaking Bad.

Clarks Footwayllä

Footwayltä löydät Clarksia kaikkiin mahdollisiin tilaisuuksiin. Meillä on juhlakenkiä, matalia kenkiä, korkokenkiä, lämminvuorisia kenkiä, lenkkareita ja paljon muuta hauskaa. Käytä vasemmanpuolista suodatintamme, jotta löytäisit juuri sinun suosikkisi Clarksilta. Meillä on nopeat toimitukset ja vino pino ihania asiakaspalvelijoita, jotka auttavat kysymyksiesi kanssa.

MUUTAMA JÄLJELLÄ
Sivu 1 / 9

509 osumaa
Täällä surffatessasi hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisääOK